Poklon za krupsko komunalno preduzeće

Načelnik Ottakringa u Beču u našoj zemlji je boravio krajem aprila. Upoznao se sa Bosanskom Krupom, njenim bogatstvima i potencijalima, ali i obećao pomoći u izgradnji mosta koji će spajati Male ade i SRC “Ade“. Sudeći prema čvrstim obećanjima tada i u protekla dva dana to će se uskoro i desiti, međutim dok se za to ne ispune zahtjevi evropske administracije, Ottakring je odlučio Bosanskoj Krupi, odnosno njenom komunalnom preduzeću pokloniti vozilo za prikupljanje i odvoz otpada vrijedno oko 50 hiljada KM.

„Zaista smo počastvovani dolaskom, obradovani prijemom i svakako novim vozilom koje ima Bosanska Krupa. Poklon je impresivan, mnogo vrijedi i značit će našim građanima. Ovo je peto vozilo koje ima komunalno preduzeće i samo je jedno mlađe od ovog. Ja se u svoje ime i u ime Krupljana zahvaljujem načelniku Ottakringa, direktoru komunalnog preduzeća, našim ljudima u Beču koji su bili poveznica“, ističe načelnik Armin Halitović.

Prvi čovjek 16. okruga u Beču ne krije zadovoljstvo zbog novog prijateljstva i saradnje. Kaže da vozilo nije posljednja stvar kojom žele pomoći Bosanskoj Krupi. Uskoro će ispuniti i obećanje za izgradnju drvenog mosta, te nastojati podržati projekte u oblasti obrazovanja.

„U Bosanskoj Krupi sam bio premalo, imam u planu doći opet polovinom godine, nadam se da ću tad imati priliku prisustvovati otvaranju mosta. Drago mi je da ste ovdje“, poručio je načelnik Prokop delegaciji iz Bosanske Krupe i srdačno se zahvalio na priznanju „Počasni građanin“ koje mu je u znak zahvalnosti za sve što je učinio dodijelilo Općinsko vijeće Bosanska Krupa i koje će, kako naglašava, još više učvrstiti veze.