Palicama brutalno pretučen trener dvojice reprezenativaca BiH

Mario Cvitanović, trener dvojice bh. reprezentativaca koji nastupaju za Dinamo (Armin Hodžić i Amer Gojak), povrijeđen je večeras u brutalnom napadu, koji se dogodio ispred zgrade u kojoj živi.

Cvitanović je danas vodio ekipu u utakmici Kupa Hrvatske protiv Borca, a po povratku kući dvojica maskiranih napadača su ga dočekala i pretukla palicama, potvrđeno je iz zagrebačkog Dinama..

O cijelom događaju odmah se oglasio i maksimirski klub.

– U srijedu navečer, neposredno nakon što su se igrači i stručni štab vratili s utakmice Hrvatskog kupa u Imbriovcu, dvojica maskiranih napadača fizički su palicama napali trenera Dinama Maria Cvitanovića na ulazu u njegov stan te ga pritom povrijedili. Trener Dinama nakon toga je pozvao policiju te zatražio ljekarsku pomoć.GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama.

Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom.

Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije države napokon probude i prestanu ignorisati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignorišu napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sistem konačno reaguje? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primjetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubistva Zdravka Mamića što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića – piše u saopćenju Dinama.

Tagged