Šepić sa svojim blokom nudi čudno rješenje. Ipak će podržati akcize??

Ako mislite da ovdje nešto ne slaže u računu, potpuno ste u pravu: “Nezavisni blok” zaista predlaže da se od 0,20 KM, koliko će biti akciza za litar dizela, uzme 0,35 KM za puteve autoputeve!? To podsjeća na onaj minjaturni japanski kanister u kojeg (u vicu) stane 20 litara tečnosti!?

Poslanici Nezavisnog bloka u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Herecegovine, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović (nekadašnji poslanici članovi SDA) koji su ranije glasali protiv Zakona o akcizi, uputili su u parlamentarnu proceduru vlastiti prijedlog Izmjene ovog zakona.

Prema prijedlogu ove trojice poslanika akciza bi trebala biti manja od one koju je predložilo Vijeće ministara, pa bi tako na litar dizel goriva akciza bila 0,20 KM, piše Slobodna Bosna.

Istovremeno bi, u izmijenjenom Zakonu kakav predlažu trojica poslanika, bila povećana tzv. namjenska izdvajanja za puteve i autoputeve. Tako bi se za putarine izdvajalo 0.15 KM, po jednom litru, dok bi se za “izgradnju auto-puteva po litru izdvajalo 0,35”.

Ako mislite da ovdje nešto ne slaže u računu, potpuno ste u pravu: “Nezavisni blok” zaista predlaže da se od 0,20 KM, koliko će biti akciza za litar dizela, uzme 0,35 KM za puteve auto-puteve!? To podsjeća na onaj minjaturni japanski kanister u kojeg (u vicu) stane 20 litara tečnosti!?

Nema sumnje da su Šepić, Sokolović i Ahmetović potpuno nezavisni od svega, pa čak i najprostije matematike i logike!