Mikrofin donirao dječije igralište Bihaću

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Falić i direktor Mikrokreditnog društva Mikrofin Mladen Bosnić otvorili su novoizgrađeno dječije igralište u bihaćkom naselju Ozimice II, u okviru velike donatorske akcije ove kompanije.

Igralište u Bihaću, u čiju izgradnju je uloženo 15.000 KM, opremljeno je savremenim spravama za igru i rekreaciju najmlađih. Ovo je već treće igralište koje je sagrađeno u okviru akcije Mikrofina, koji ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja.

Direktor Mikrofina Mladen Bosnić izjavio je da ova donacija predstavlja poklon najmlađim Bišćanima. Prema njegovim riječima, ovom akcijom, koja se od početka godine provodi širom BiH, željeli su da se zahvale svojim klijentima na dugogodišnjoj vjernosti.

Ovakvi projekti su najbolji put da se ojača veza privatnog i javnog sektora i sretan sam kada imamo ovakve kompanije i firme koje podržavaju lokalne zajednice u kojima i posluju, kazao je Šuhret Fazlić.

“Kao kompanija koja je, zahvaljući svojim klijentima, u ovih 20 godina izrasla u vodeću mikrokreditnu organizaciju u BiH, željeli smo da se na neki način odužimo lokalnim zajednicama u kojim poslujemo. Vođeni tom namjerom, odlučili smo da ove godine u pet gradova u BiH sagradimo po jedno savremeno igralište, uključujući i Bihać, grad u kojem smo tradicionalno vrlo dobro zastupljeni”, rekao je Bosnić.

Od 1997. godine do danas, Mikrofin je plasirao više od dvije milijarde KM kredita za stanovništvo i privredu, zadržavši čvrstu lidersku poziciju na tršištu mikrofinansija. Za 20 godina poslovanja Mikrofin je aktivno doprinio razvoju zajednice u kojoj posluje kroz brojne investicije u kulturu, obrazovanje i humanitarne projekte.