Ema Bajrić, najbolja u Evropi u posjeti kod premijera Rošića

Danas je premijer Rošić u svom kabinetu primio evropsku prvakinju u kick boxingu Emu Bajrić i njene trenere Rinalda Pikolotija i Ekrema Midžića uručivši Emi prigodne poklone. Ema Bajrić je titulu najbolje u Evropi ponijela na nedavno održanom evropskom prvenstvu u Makedoniji i tako stala rame uz rame sa najboljim sportistima Bihaća.
Ema se zahvalila premijeru na prijemu i na svemu što je Vlada USK-a učinila u njenim pripremama za evropsko prvenstvo.

Neopisiv je osjećaj kada čujete himnu Bosne i Hercegovine, svoje zemlje. Tek tad shvatite da su se sav trud i velika odricanja isplatila. U tom trenutku ne samo da sam ja bila na vrhu Evrope kao pobjednica nego je to bila i moja Bosna i Hercegovina i to je zaista osjećaj koji se ne može opisati riječima. Učiniću sve da taj trenutak ponosa ponovo priuštim i sebi i mojoj državi ali ovaj put na svjetskoj sceni a ko zna, možda jednog dana i na Olimpijskim igrama.

Ema je zlatna na evropskom nivou a to nije mala stvar. Učinila nas je sviju ponosnima ali isto tako i stavila pred sviju nas obavezu da učinimo dodatni napor da i Ema ali i svi drugi mladi sportaši imaju bolje uslove i da im olakšamo postizanje ovako velikih sportskih rezultata,još jednom od srca čestitam i Emi ali i njenim trenerima Rinaldu i Ekremu, riječi su premijera Rošića.

Ema je član kick boxing kluba FAVORIT BH i u ime redakcije joj želimo još puno sportskih uspjeha.