Melania Trump sinoć učinila nešto što nije nijedna prva dama SAD-a

Melania Trump sinoć je na Trumpov govor o stanju nacije u Capitol Hillu stigla odvojeno od supruga te tako prekršila dugogodišnju tradiciju, odnosno učinila nešto što dosad nije nijedna američka prva dama u historiji.

Iz Bijele kuće su odbacili tvrdnje da se Melania odlučila na takav potez zbog bračnih problema Trumpovih te objasnili da je ona stigla u posebnom automobilu, u pratnji svojih gostiju, kako bi mogla provesti više vremena s njima.

Melania je dobila ovacije kad se pojavila u dvorani u elegantnom odijelu kuće Dior, boje bijele kafe te bluzi kuće Dolce&Gabbana iste boje.

Smjestila se tek minutu prije nego što je Trump započeo s govorom, piše CNN. Sjedila je okružena dvojicom od ukupno 15 svojih gostiju, policajcem Ryanom Holetsom te 12-godišnjim dječakom Prestonom Sharpom koji su bili dio, kako je ranije objasnila, “časne skupine heroja i preživjelih”. Holets je usvojio dijete majke ovisne o drogama, a Sharp je organizirao polaganje 40.000 zastava i cvijeća na grobove vojnika.

U Bijelu kuću su se Melania i Donald vratili zajedno, u službenoj limuzini, a to je bio i prvi put da su viđeni zajedno od Nove godine. Melania se ove godine skoro pa i nije pojavljivala u javnosti, a američka javnost tvrdila je da je razlog tome istup porno zvijezde Stormy Daniels koja tvrdi da je imala aferu s Trumpom 2006. godine, netom nakon što je Melania rodila sina Barrona.