Tragedija na Plitvicama: Žena pala sa 70 metara i preminula

Državljanka Južne Koreje (53) preminula je u subotu u karlovačkoj Općoj bolnici od posljedica pada u 70 metara duboku provaliju na Plitvičkim jezerima.

Nesretna žena je s organiziranom grupom turista u subotu oko 11 sati obilazila ljepote Plitvica, no u jednom trenutku se odvojila od grupe kako bi snimila selfie te izašla van staze. Na neograđenim prostoru staze se vjerovatno, prilikom fotografiranja, okliznula te izgubila ravnotežu i pala preko ruba u provaliju.

Pala je u podnožje i zaustavila se u jezeru Gavranovac. Sve su gledali njeni užasnuti saputnici. Žena je pri padu zadobila višestruke povrede te je hitno prevezena u bolnicu, no nekoliko sati kasnije je podlegla povredama.

– Pacijentica je s teškim povredama opasnim po život zaprimljena u bolnicu gdje je unatoč naporima ljekara i poduzimanju intenzivnih mjera liječenja, nažalost podlegla povredama i preminula – rekao je Ervin Jančić, direktor Opće bolnice Karlovac.

Policija je na mjestu tragedije obavila uviđaj kojim je utvrđeno da se radi o nesretnom slučaju, javlja 24sata.hr.

U Nacionalnom parku Plitvička jezera nisu željeli komentirati nesreću, već su samo izrazili žaljenje zbog tragedije na prostoru Parka.

Slična tragedija zabilježena je i prije nešto više od dvije godine kada je turistkinja iz Slovačke također pala sa visine od 70 metara u jezero i preminula. Unatoč znakovima zabrane i upozorenjima turisti na vlastitu odgovornost izlaze van označenih staza, uglavnom kako bi dobili što bolju fotografiju ili selfie, te se dovode u ozbiljnu životnu opasnost. Nekoliko njih je spašeno, poput turiste iz Južne Koreje koji je nad Velikim slapom snimao selfie i pao niz liticu od 80-ak metara, te se 20-ak metara niže zaustavio na polici od jednog kvadratnog metra gdje se uhvatio za tanku granu na stijeni i tamo dočekao spasioce. U tom je nacionalnom parku dosad, zbog selfieja, poginulo šestero ljudi.