Novi detalji smrti migranata: “Odlomio se veliki kamen, jednom je pao na prsa”

KARLOVAČKA policija jutros je u 8:10, nakon dojave građanina, u šumskom predjelu na području Drežnice zatekla grupu migranata. Dvije osobe su pronađene mrtve, objavila je policija.

Razgovarali smo s Đorđem Tomićem, stanovnikom obližnjeg sela Tomići. On je za Index ispričao što se jutros dogodilo.

“Jutros rano, prije šest sati, došla su mi četvorica migranata na vrata. Lupali su i vikali: ‘Policija, policija!’ Nisu samo meni došli, lupali su po cijelom selu.

Usmrtio ih je veliki kamen. Spavali su ispod ceste, na vlaki, tuda inače vozi traktor. Bilo ih je 12, a na njih se s 40, 50 metara udaljenosti odlomio kamen, prešao cestu i pao po njima. Jednom je pao na prsa, umro je na mjestu. Drugi je dobio u kuk i teško ga ranio. Njega su uspjeli izvući, neko je vrijeme bio živ, a zatim je umro.

Tada su došli kod nas. To mjesto je udaljeno od sela oko 7 kilometara. Susjed je pozvao policiju. Nakon toga smo liječnik i ja krenuli prema mjestu na uviđaj. Meni policija nije dala pristupiti, mogli smo doći tek kasnije, kad su ih odvezli. Vidio sam mjesto gdje su ležali”, ispričao nam je Tomić.

Informacije tek sutra

Zbog složenosti očevida, nove informacije o grupi migranata koje je karlovačka policija pronašla u šumi na području Drežnice, kod zaseoka Tomići, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate u ponedjeljak ujutro. Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktualnu ilegalnu rutu od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.