Bunić Preletačević-manipulisao članstvo SDA i tako ih pokušao odvesti u zagrljaj Fahri

 

– Ovo je očekivan rasplet događaja. Već duže vrijeme jasno nam je da je predstava s “odborom za očuvanje SDA” samo uvod u prelazak u SBB. Cilj Agana Bunića je od samo početka bio ne da “sačuva SDA” već da joj maksinalno našteti a sve po nalogu njegovog novog šefa Fahrudina Radončića.

Ovaj plan je postao više nego očigledan nakon sto je Radončić preko Avaza počeo ljagati generala Nanića. Opće je poznato da su Bunićevi ljudi odavno u sukobu sa porodicom Nanić koju su istjerali iz stranke. Ovo je bio jedan od razloga našeg razlaza sa bivšim načelnikom, ali i razlog zbog kojeg je SDA 2016. u Bužimu poražena na izborima. Žalosno je što su neki pojedinci spremni da se odreknu naših heroja zarad ličnih interesa. Za takve ljude u SDA nema i ne treba biti mjesta.

Koliko znamo nisu svi vijećnici zadovoljni Bunićevim djelovanjem pa očekujemo da će se ova grupa vrlo brzo raspasti. Mislimo da su neki od njih bili izmanipulisani i da im tek sad postaje jasno da su u Bužimu, ne svojom voljom, učestvovali u kreiranju haosa u režiji SBB-a – navode iz Povjereništva SDA Bužim.

Bunić, kojeg u Povjereništvu očito smatraju kolovođom “odmetnute” grupe koja je prešla u SBB, ranije se i sam našao na stranicama Avaza i to zbog gotovo istih stvari koje mu sada spočitavaju dojučerašnje stranačke kolege. Mujaga Nanić, brat rahmetli Izeta, 2015. u Avazu je Bunića optužio za “političke igrarije” te za to da je “direktno opstruirao izgradnju spomen-obilježja rahmetli komandantu Izetu Naniću”. Tada je Bunić na stranicama Avaza bio bužimski problem broj jedan. On i Kasim Mulalić su “vukli pogrešne poteze”, Bunić je bio čovjek koji “sam sebi kopa jamu i na kraju će biti politički mrtav”, tituliralo ga se kao “nesposobnog” i nekoga ko se “profilirao kroz podaničku politiku i kroz SDA, koja, da stavi magarca za načelnika, naš bi narod glasao za njega”. Narod na kraju nije glasao za Bunića, a SBB ga je primio u svoje članstvo raširenih ruku.