Trener Vučice decidan: Džeko je Romin igrač, za pitanje o transferu kontaktirajte klub

Fudbaleri Rome remizirali su protiv Intera na “Giuseppe Meazzi” (1:1), a ako je vjerovati medijima u Italiji, Edin Džeko večeras je odigrao posljednji meč u dresu Vučice. Dijamant je igru napustio u 84. minuti, a mnogi su bili zbunjeni i nisu znali da li se naš reprezentativac oprostio od rimskog kluba.

Eusebio Di Francesco, trener Rome, nakon meča u Milanu prokomentarisao je situaciju oko bh. napadača, naglasivši kako Džeko i Nainggolan žele ostati.

– Džeko je večeras u dvije ili tri situacije možda mogao bolje reagovati. U pojedinim dijelovima utakmice dobro je podnio “pritisak” i dobro se kretao – kazao je strateg Vučice, dodavši:

– Naravno odlazak igrača bio bi šteta, ali dinamika tržišta je drugačija. Direktor je jučer je govorio o tome. Komentar o Džekinom transferu u Chelsea? Za to ćete morati kontaktirati klub, a ne mene. Za mene je Džeko Romin igrač, kojeg imam na raspolaganju i kojeg ću koristiti.

Italijanski mediji još sinoć su objavili da je Džekin transfer u Chelsea gotova stvar, a mnogo stvari bit će jasnije sutra.