Osmina finala Kupa BiH: Željezničar dočekuje GOŠK, Široki protiv Slobode, Svatovac u Prijedoru

Nakon što su danas odigrane utakmice šesnaestine final Kupa Bosne i Hercegovine, poznati su i parovi osmine finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.
U osmini finala Kupa BiH će igrati devet ekipa iz Premijer lige BiH (Željezničar, Široki Brijeg, Mladost, Borac, Krupa, Vitez, Sloboda, Čelik i GOŠK), tri ekipe iz Prve lige Federacije BiH (Sloga SH, Bratstvo Gračanica i Olimpik), dvije ekipe iz Prve lige RS (Rudar Prijedor i Zvijezda 09), jedna ekipa iz Druge lige Federacije BiH – grupa Sjever (Svatovac Poljice) i jedna ekipa iz Druge lige RS – grupa Istok (Leotar).

Nakon osmine finala sigurno će tri ekipe iz Premijer lige BiH ispasti u ovoj fazi takmičenja s obzirom da će Željezničar dočekati GOŠK na Grbavici, Mladost će ugostiti Krupu, a Široki Brijeg Slobodu.

Također, u četvrtfinalu će sigurno nastupiti i jedna ekipa iz Prve lige FBiH jer će Sloga iz Siminog Hana dočekati Bratstvo.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg takmičenja u Kupu BiH ove sezone, ekipa Svatovac iz Poljica, će se za prolazak u četvrtfinale boriti u gostima u Prijedoru kod Rudara.

Vitez će gostovati kod Zvijezde 09, Borac će dočekati Olimpik, dok će Čelik odmjeriti snage sa Leotarom u Zenici.

Termini utakmica bit će naknadno određeni.

Parovi osmine finala Kupa BiH:

Željezničar – GOŠK
Mladost – Krupa
Široki Brijeg – Sloboda
Sloga SH – Bratstvo
Rudar Prijedor – Svatovac
Zvijezda 09 – Vitez
Borac – Olimpik
Čelik – Leotar