Shakira otkrila šta je zaslužno za njenu vitku liniju

Imaju li veze supa i pravilni otkucaji srca? Dakako! Supe su hranjive, daju osjećaj sitosti ako jedete više obroka dnevno te vježbate tako da svoje srce natjerate da kuca jako i brzo.

To radi i Shakira (40), zanosna pjevačica i majka dvoje djece, koja je svjesna da je s godinama sve teže održati liniju, zavidnu snagu i izdržljivost tijela. Zato je briga o njemu prioritet kojeg se drži, da bi mogla izdržati višesatne koncerte na turnejama, koje joj oduzimaju puno energije i na kojima mora znati živjeti urednijim životom.

Zato joj pomaže njena trenerica Anna Kaiser i rutina od više malih obroka dnevno. Među njima se svaki dan nađe mjesta za jedan do dva obroka juhe, za glavne obroke jede dosta ribe, proteina i povrća, a ostatak namiruje voćem s nižim glikemijskim indeksom.

Juhe obožava jer je zasite, pa tako može slobodno jesti svaka dva do tri sata.

Što se vježbanja tiče, trenira pet puta sedmično, a trenerica, koja je medijima otkrila njene tajne, kombinira joj kardiovježbe s vježbama snage. No najviše se oslanja na najjednostavniju aplikaciju za praćenje srca.

– Kad god radimo, jednim sam okom na njenim otkucajima, pa kad želim pojačati tempo i navesti je da izvuče maksimum, samo pogledam brojke. Ako još nisu dovoljno visoke, ne stajemo dok ne dosegne maksimalni potencijal tog i svih ostalih mišića – rekla je njena žestoka trenerica.

Zato i kažemo da moramo šokirati mišiće, zar ne? Za njihov maksimum, za izdržljivost, snagu i zdravlje.

Tako to radi Shakira.