Poznati kriminalac kidnapovao djevojku, pobjegla mu dok je točio gorivo

Banjalučka policija uhapsila je Damira Jakovljevića, zvanog Šajin zbog sumnje da je 2. oktobra kidnapovao djevojku, koju je prethodno nagovorio da izađe iz kuće u kojoj živi.

Kako je potvrđeno iz policije, on se sumnjiči da je oko 21.30 sati, nakon što je nagovorio da izađe, djevojku nasilno ugurao u svoj automobil fiat i uputio joj ozbiljne prijetnje po život.

– Oštećena je iskoristila nepažnju dok je osumnjičeni točio gorivo na benzinskoj pumpi, uspjela se osloboditi i sakriti i pozvati policiju – naveli su jutros, navodeći inicijale osumnjičenog, iz PU Banja Luka.

Policajci su nedugo zatim pronašli napušteno vozilo u kojem su se nalazili predmeti i tragovi bitni za dokazivanje krivičnih djela.

– O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri bit će dostavljen izvještaj za krivična djela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti – naveli su iz PU Banja Luka.

Jakovljević je i odranije dobro poznat policiji, a hapšen je više puta za različita krivična djela sa elementima nasilničkog ponašanja, među kojima su razbojništva, krađe, teške krađe, oduzimanje motornih vozila, neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Još kao maloljetnik dovodio se u vezu sa poslovima s drogom.