Ponašanje ga odaje: Znakovi kojima vam daje do znanja da mu se sviđate

Muškarci često imaju problema s izražavanjem svojih pravih osjećaja, ali moguće ih je iščitati iz načina na koji se ponašaju.

No znakovi kojima odaju da mu se sviđate često mogu biti zbunjujući i teško ih je prepoznati. Stoga vam u nastavku donosimo one najmanje očite načine na koje dečki pokazuju da im je stalo do vas kako biste ih ubuduće znale na vrijeme prepoznati:

Zabavni tip se “gasi” kada ste u blizini

U društvu je inače poznat kao zabavni tip, koji se nikada ne “gasi”, no kada ste vi u blizini on postane bubica? Ovo je zapravo poprilično očit znak da mu je stalo do vas i vašeg mišljenja i ne želi se pred vama ni na koji način osramotiti, pa radije šuti.

Poštovanje pravila

Dogovorili ste se da ćete se čuti za tri dana i on je čekao i nazvao vas tačno u dogovoreno vrijeme. Prije toga nije vam poslao ni poruku? Vjerovale ili ne, to je jedan od znakova kojima odaje da mu se zaista puno sviđate. On ne želi prekršiti nikakvo “pravilo”, tako vas uvrijediti ili otjerati od sebe, pa će radije strpljivo čekati da vam se javi. Čak će izbjegavati i mjesta na kojima bi vas mogao sresti kako vam se ne bi učinio prenapadan.

Vrijeđanje

Izreka “ko se tuče taj se voli” nije besmislena. Dečki se toga često drže i kada odrastu. Pokušavaju vam se približiti tako da vas vrijeđaju ili zadirkuju, jer ne znaju kako da vam drugačije daju do znanja da im se sviđate. Znamo da je to nezrelo, ali je i ovo definitivno jedan od znakova na koje biste trebale obratiti pažnju.

Hvalisavost

Ironično, jedan od najčešćih znakova da se sviđate nekom frajeru jest kada se pred vama ponaša kao da najviše na svijetu voli samog sebe, što je, akođer, jako djetinjasto, ali i poprilično očito.

Tjelesni kontakt

Ako vas baš nikada ne dodiruje ili grli, a s drugim prijateljima to često radi, moguće je da s vama izbjegava tjelesni kontakt, jer prema vama osjeća nešto više od prijateljstva, pa mu takve stvari izazivaju nelagodu.