Gradonačelnik Fazlić 3 : 0 SDP, SDP pognute glave napustio vijećnicu

Na sjednici gradskog Vijeća Bihać verificirali su se rezultati nedavno provedenih izbora za predsjednike i članove savjeta MZ-a na području grada Bihaća. Statut grada Bihaća je jasno propissao da se izbori moraju ponoviti u onim MZ u kojima je izlaznost birača bila mala, odnosno u kojima nije izišlo minimalno 10% od ukupnog broja registriranih glasača. To se desilo u 5 MZ: Žegar, Skočaj, Zavalje ali Ozimice I i Jezero Privilica. Na sjednici Vijeća su predloženi materijali koji su predviđali ponavljanje izbora samo u Žegaru, Skočaju i Zavalju, izostale su MZ Ozimice I i Jezero Privilica. Potpuno je jasno da je na takvom prijedlogu Odluke radio klub vijećnika SDP-a koji su se kroz svoje diskusije žestoko borili da se ne ide u ponavljanje izbore u MZ Jezero Privilica i pogotovo na Ozimicama I. Pravdali su to izbjegavanjem dodatnih troškova ali potpuno je jasno da ih je ustvari strah od ponovnih izbora a zadovoljni su rezultatom kojeg su ostvarili u tim MZ. Žustrom raspravom, opozicija je primorala poziciju da prizna grešku i predložen je amandman da se ponove izbori i u ove dvije MZ koji je i usvojen, naravno bez glasova SDP-a.

Nakon toga, Klub SDP je predložio amandman kojim traži ponavljanje izbora i u MZ Harmani iz, samo njima poznatih, razloga.

Glasanjem, za amandman Kluba SDP je bilo tek 5 vijećnika, pa se očekivao jak stav ovog Kluba prilikom glasanja o konačnom prijedlog Odluke. Međutim, pokazalo se da je stav nestao za manje od 60 sekundi pa su ipak podržali Odluku u kojoj se nije našao njihov amadman. Sve jasnije postaje da SDP-ovi partneri u gradskom Vijeću ( GS, DF i Asda ) a prvenstveno gradonačelnik Fazlić polako okreću leđa SDP-u što je i razumljivo jer i gradonačelnik i ostale ljevičarske partije ozbiljno računaju na biračko tijelo SDP-a, na ono što je još od njega ostalo.