52. godišnjicu obilježavaju na rubu egzistencije ali dostojanstveno

Mnogi dobronamjerni gosti koji su posjetili danas ovu medijsku kuću prepoznavajući njen značaj u životu građana Bihaća zgroženi su stvarnom istinom o stanju u preduzeću oprečnom javnim istupima i informacijama koje aktuelni gradonačlenik Šuhret Fazlić iznosi u javnost.

 Nebriga gradske vlasti u posljednje vrijeme dovela je preduzeće i radnike na rub egzistencije. Pedeset i dvije godine postojanja dovoljno govori o kvalitetu obavljanja svog posla, pravovremeno i istinito informisanje javnosti. Svojim prepoznatljivim radom Radio Bihać odavno je iz lokalnog prerastao u regionalni medij promovirajući teme i događaje koji doprinose napretku i edukaciji građanstva.

Nažalost, radnici ove medijske kuće svoja prava na rad i život dostojan čovjeka bili su primorani tražiti štrajkom, kojeg su gradske vlasti dajući garanciju na potpisivanje Sporazuma o prekidu istog, nepoštivanjem stavili van snage. Stanje u svim bihaćkim ustanovama i preduzećima je na granici kulminacije a odnos trenutne vlasti u Bihaću prema svojim ustanovama i preduzećima je zabrinjavajući.

Radio Bihaću čestitamo 52. rođendan uz nadu da će im budućnost biti svjetlija i sigurnija.