Znamo da sad baš hoćete, ali ovih pet stvari ne biste trebali guglati

GOOGLE je postao gotovo nezaobilazni dio naših života – na njemu pretražujemo i doznajemo sve što nas zanima… No postoje neke stvari za koje ne biste trebali koristiti Google, a o njima su raspravljali i korisnici Reddita. Ovo je šest takvih stvari za koje se najviše korisnika te društvene mreže složilo da ih ne bi trebalo guglati.

1. Google nije vaš doktor

Ne pokušavajte sami postavljati dijagnozu. Postoji dobar razlog zašto ljudi godinama studiraju medicinu.

2. Google nije vaš savjetnik za anksioznost

Kakvo mu pitanje postavite, takav ćete odgovor dobiti. To znači da nema smisla pitati Google koliko je dug prosječni penis i slično.

3. Google je cinker

Vaša povijest pretraživanja uvijek im je dostupna, čak i kad ste u incognito modu. Stoga, guglate li  nešto što može biti opasno (npr. “kako proizvesti nitroglicerin”), Google će vas vjerojatno prijaviti.

4. Google je arhiva odvratnih slika

Google je prepun odvratnih prizora od kojih će vam pozliti. Stoga nemojte guglati stvari kao što su deglove, blue waffle i lemon party.

5. Google je repozitorij javnog znanja o vama

Guglate li svoje ime ili e-mail adresu, izbacit će vam sva mjesta na kojima se javno spominju, a to vas možda neugodno iznenadi. Možete od Googlea tražiti da vas “zaboravi”, no uskoro će bilo koja stranica na kojoj ste dali svoj e-mail proširiti ga po cijelom webu. Čak i ako ste incognito, piše Indy100.