Želite da sačuvate preplanulu put nakon ljetovanja: Primijenite ova pravila

Ako želite da nakon ljetovanje sačuvate bronzanu boju tijela, to možete postići prilično lako.

Kao i za sve, i za očuvanje preplanule boje kože postoji nekoliko beauty trikova. Oni će vam u tome pomoći, bez puno truda. Primijenite ih i sačuvajte bronzani ten do kraja ljeta.

Redovan piling

Mada vam logika nalaže da će piling ukloniti boju, ovo je ključan korak za dugotrajnu preplanulost, piše Cosmopolitan. Piling je potrebno raditi dva do tri puta sedmično prije, ali i tokom ljetovanja kako biste uklonili mrtve stanice kože i postigli dubinsku preplanulost, koja će trajati do kraja ljeta. Možete ga pripremiti i sami mješavinom šećera i meda ili kafe i maslinova ulja.

Hidratizacija kože

Ovo je ključan korak za postizanje ujednačenog tena. Ako svakodnevno boravite na suncu, mažite se najmanje dva puta dnevno hidratantnom kremom, a posebnu pažnju posvetite dijelovima tijela koji se najbrže suše. Uočit ćete ih lako, jer na tim mjestima se krema najbrže upija. Kožu je potrebno hidratizirati i iznutra, pa biste preko ljeta obavezno trebali dnevno popiti najmanja dva litra vode.

Izbjegavanje vruće vode

Tuširanje vrućom vodom isušuje kožu zbog čega se boja brže ljušti. Tokom i nakon ljetovanja tuširajte se mlakom ili, ako je moguće, hladnom vodom, kako biste duže zadržali preplanulu boju. Također, izbjegavajte proizvode za depiliranje na bazi kiseline, jer uklonit će površinski sloj kože, a samim tim i boju, piše Cosmopolitan.