“Volim svoju trudnu zaručnicu, ali zaljubljen sam u kolegicu s posla s kojom se ševim”

KOLUMNISTICA The Suna, Deidre ovaj tjedan je muškarca koji čeka bebu s mlađom zaručnicom pokušala odgovoriti od afere s kolegicom s posla.

Draga Deidre:

“Imam sjajan seks s kolegicom na poslu i moj život bio bi sjajan da nisam zaručen, s djevojčicom na putu. Imam 36 godina, a moja zaručnica 24. Nemojte me shvatiti krivo – ona je sjajna djevojka. Od početka naše veze bili smo sretni i mislio sam da ću biti zabavno udati se za nju. Osjećao sam se sretnim što imam tako slatku u seksi djevojku koja me voli.

Bio sam sretan kad mi je rekla da je trudna. No kako su mjeseci prolazili, činjenica da ću postati otac potpuno me izbezumila.

S kolegicom s posla uvijek sam se dobro slagao, no uvijek kao prijatelji. Jedne večeri pozvala me na piće nakon posla, a ja nisam želio ići kući. Rekao sam joj o svom životu i kako sam izgubio kontrolu te da nisam spreman za roditeljstvo. Ona se tome smijala, što je i mene nasmijalo.

Popili smo još nekoliko pića i otišli do njezinog stana, gdje smo imali odličan seks. To se počelo događati sve češće. Rekao sam zaručnici da je utorak navečer dan za “muško druženje” pa imam prostora za to. Ona se ne žali, čak me ni ne pita gdje sam bio kad se vratim, koliko god kasno.

U početku, viđanje kolegice bilo je samo zbog seksa. No moji osjećaji prema njoj počeli su rasti kako se bliži rođenje moje kćerke. Ona je mojih godina i osjećam da imamo puno više zajedničkog nego što imam s djevojkom koju sam namjeravao oženiti.

Da mogu vratiti vrijeme, ne bih bio zaručen. Umjesto toga, seksao bih se svaku večer sa ženom koju zaista volim. Volim i svoju zaručnicu, no osjećam da sam napravio najgoru moguću grešku. Ako bih mogao imati dvije žene, možda bi to riješilo stvar za mene.”

Deidre odgovara:

“Bi li zapravo? Još uvijek bi ubrzo bio otac, a čini se da je to ono što te najviše muči. Čini se kako je tvoja afera toplo mjesto za skrivanje. Tvoja ljubavnica odvlači tvoje misli od stvarnog života dok se ti pretvaraš da si slobodan zabavljati se kako god želiš, s kim god želiš. Vrijeme je za odrastanje. Nitko te nije prisilio na zaruke, a siguran sam i da znaš kako se prave bebe. Uskoro ćeš imati bebu, a nadam se ćeš, kad se to dogodi, preuzeti odgovornost. Prekini aferu s ljubavnicom i posveti se domu i obitelji.”