Trikovi vizažista slavnih žena: Kako savršeno našminkati trepavice

Evo nekoliko sjajnih trikova vizažista slavnih žena koji će trepavice učiniti vizuelno punijim.

Uvijek ih uvijte

Prije nego što uradite bilo šta sa trepavicama prvo ih uvijte. Neke maskare same uvijaju trepavice, ali nikada nije suvišno to uraditi uvijačem prije nanošenja. Trik funkcionira kod svih žena i djevojaka, pa ga nikako nemojte preskakati.

Birajte providni prajmer

Prije nanošenja pudera i maskare, na trepavice nanesite prozirni prajmer jer će ih on učiniti punijim.

Prvo puder, pa onda maskara

Jeste li znali da samo mala količina pudera na trepavicama može napraviti veliku razliku? Prije maskare, a poslije prajmera na trepavice stavite malo baby pudera, a zatim nanesite nekoliko slojeva maskare.

Iscrtajte unutrašnju stranu gornjeg kapka ajlajnerom

Ovo u početku može biti neugodno dok se ne naviknete, ali će zaista napraviti vidnu razliku. Ajlajnerom iscrtajte prostor između trepavica kao i unutrašnji rub gornjeg kapka prije nego što nanesete maskaru.

Nanesite više slojeva maskare

Siguran način da trepavice izgledaju punije jeste da nanesete nekoliko slojeva maskare. Drugi sloj stavite dok je prvi još vlažan, a isto napravite i sa trećim slojem.

Koristite dvije nijanse maskare

Na trepavice prvo nanesite smeđu, a zatim crnu maskaru. To će trepavice učiniti vizuleno punijim i dat će im novu dimenziju.

Maskaru stavite na sami vrh trepavica

Veoma je važno da maskaru ravnomjerno nanesete od korijena, pa sve do vrhova trepavica.

Koristite cik-cak tehniku

Maskaru uvijek nanosite cik-cak pokretima, nikada ravno, jer se na taj način neće ravnomjerno rasporediti, a i postoji mogućnost da se trepavice slijepe jedna za drugu. Isto tako, pokušajte treptati dok nanosite maskaru.

Počešljajte trepavice

Veoma je važno da prije nanošenja šminke trepavice dobro počešljate posebnim češljićem jer će se tako šminka bolje rasporediti po svim dlačicama.