Šta se krije iza njenog zanosnog izgleda: Atraktivna Sofia Vergara otkrila tajnu

Ona je seks bomba, uspješna glumica, ima zavidnu figuru i zarazan osmijeh koji ne skida s lica, a ima i zašto.

U braku joj cvjetaju ruže, a bankovni račun sve je puniji budući da je već nekoliko godina za redom najbolje plaćena televizijska glumica. No, zavidnu dozu samopouzdanja Sofia Vergara ipak duguje i mnogim beauty tajnama bez kojih, priznaje, ne bi izgledala tako mladoliko.

– Ako se ne istuširam ne osjećam se čistom i lijepom. Kada to napravim uvijek se osjećam prozračno i svježe. Osim toga, kada imam višak vremena kod kuće uvijek ću pripremiti određene maske za lice, kosu i tijelo. Kada je suprug negdje na putu i sama sam, izgledam kao da sam u keramičkom omotu, pretjeram s kokosovim uljem kojeg ima svuda po meni – kazala je simpatična 45-godišnjakinja prilikom posljednjeg intervjua.

Dodala je i kako veoma voli kozmetičke preparate, ali i da je njen uzor talijanska glumica i pjevačica Sophia Loren.

Na pitanje voli li spavati samo u grudnjaku, Vergara se malo zbunila i objasnila kako zbog svojih bujnih grudi bira što udobnije donje rublje. Kupuje grudnjake bez žica i dodatnih spužvi, koji joj kaže samo otežavaju cijeli proces.

Isto tako objasnila je i kako ne odlazi jednako obučena na spavanje zimi i ljeti.

Iako je na filmovima i serijama gledamo u ulogama s puno šminke, Sofia zapravo koristi vrlo malo iste.

Tokom dana nanese tek malo maskare i ruža koji istakne njene pune usne. Ljepotica je otkrila i svoj najbolji savjet o ljepoti.

– Držite se onoga što vam odgovara. Ne pratite slijepo modne trendove, a ako znate da određena boja ili model lijepo stoji na vama, budite joj odani – zaključila je tv zvijezda.