Osvetio se bivšoj-pazite šta radite

Ovu tužnu ispovijest neću nikad zaboraviti, zaplačem kad god se je sjetim. Naime, jedan je mladić imao djevojku kojom se trebao oženiti, pa mu je ona dopustila da je slika (mnogo intimna slika), a to nije smjela učiniti – neke su djevojke neoprezne glede toga, zanemaruju nesagledive posljedice koje ih mogu stići. Njih dvoje nisu se uspjeli dogovoriti oko braka, i nju je međutim zaprosio drugi mladić – pristala je…

Ovaj prvi zatražio je da izađu, što je ona odbila. Rekla mu je: “Ne mogu izaći s tobom! Za četiri se dana udajem! Allah je sakrio grijehe koje smo počinili… Zato, ti se brini za svoju budućnost, a ja ću za svoju.” “Osramotit ću te!”, zaprijetio joj je on, ali ona tu prijetnju nije shvatila ozbiljno. Ta se djevojka vjenčala i nakon svadbe otišla s mužem na medeni mjesec, a onaj pakosni i iskvareni mladić odnio je buket cvijeća u hotel u kojem su mladenci odsjeli i našao njenog muža te mu rekao: “Sretno ti bilo! Ovo je za vas, a unutra je iznenađenje…”

Ne moram vam reći šta se nalazilo na memory kartici koja je bila u onom buketu… Sreo sam mladoženju drugi dan nakon tog nesretnog događaja. Bio je kaharan i rastrojen. Kazao mi je plačući: “Na memory kartici nalazile su se slike moje supruge na kojima je bila gotovo gola. Nisam mogao zamisliti život s njome, koja je imala takvu prošlost. Razveo sam je istog trenutka!”