Naranča – najbolji prijatelj vitke linije

Osim vitaminom Cnaranče su bogate mineralima kalcijemkalijem i magnezijemKalcij je dobar za kosti, dok je kalij dobar za živčani sustav i mišićna tkiva. Osim toga, neophodan je za održavanje vode u organizmu.
Također, naranče sadrže visok postotak vode, 86%, pa brzo zasite organizam. Birajte one s manje hrapavom korom jer su sočnije i slađe.
Naranče su idealno voće i za pušače. Naime, poznato je da nikotin uništava vitamin C, stoga se pušačima preporučuje konzumacija naranče, kako bi nadoknadili izgubljene vitamine. Ovo narančasto voće idealna je hrana i za trudnice jer obiluje folnom kiselinom, neophodnom za razvoj fetusa.

Nije samo plod naranče ljekovit, i unutarnja strana kore može se iskoristiti u zdravstvene svrhe. Flavonoidi, moćni antioksidanti koji se najvećim dijelom nalaze u unutarnjem, bijelom dijelu narančine kore, smanjuju rizik od moždanog udara. Od jedne naranče dobijemo čak 90 ml soka, koji je odličan izvor vitamina C, te nije ni čudo što je sok od naranče jedan od najpopularnijih sokova na svijetu.