Igrači Bayerna dobili nove Audije

Nogometaši Bayerna svake godine dobiju novi Audi koji koriste 12 mjeseci. Ta tradicija traje već 15 godina, tako da je nastavljena i ove.

Kao i prošle godine, Audi RS6 Avant je bio najpopularniji model, jer je većina nogometaša odabrala snažni karavan, a među njima su Hummels, Jerome Boateng i Thiago Alcantara. Na drugom su mjestu Q7 i SQ7 TDI, koje su izabrali Muller i Franck Ribery. Popularan je bio i SQ5, koji je sada u garaži Juppa Heynckesa, dok Felix Gotze vozi A3 Sportback.

Nogometaši su otputovali u Ingolstadt kako bi preuzeli svoje nove automobile te posjetili fabriku koja je zapravo najveća u vlasništvu Audija, kao i druga najveća fabrika automobila uopće u Evropi. Ekipa Bavaraca je mogla vidjeti kako se proizvode modeli A3, A4, A5 i Q2. U ovoj fabrici je prošle godine proizvedeno 592.337 automobila.

Posjeta Bayerna fabrici je bila odlična prilika za Audi da pokaže svoj novi A8, koji je već dostupan u Evropi ekskluzivno s V6 motorima. Izložen je i A5 Sportback G-tron, koji može ići na prirodni gas.