Šokantni snimci postavljanja bombi ispod vozila u Banjaluci (FOTO/VIDEO)

Snimci postavljanja i aktiviranja bombi pod automobil profesora Spase Šakote, što se juče desilo u banjalučkom naselju Starčevici, objavljeni su večeras. Na snimku prije same detonacije vide se slučajni prolaznici i djeca kako stoje neposredno pored miniranog automobila, objavio je RTRS. Osumnjičeni Nenad Berić, nakon hapšenja, priznao je postavljanje eksploziva pod Šakotin automobil, rekli su u policiji. Berić je eksploziv postavio u toku noći, a aktiviran je kada je Šakota pokrenuo automobil.

Јoš dva automobila potpuno su izgorjela, a dva oštećena, dok je velika materijalna šteta prouzrokovana i na poslovnim prostorima i stanovima u obližnjoj zgradi. Podsjećamo, kod banjalučkog Rebrovačkog mosta, juče u prijepodnevnim časovima, eksplodirao je automobil marke “mercedes”.

Vlasnik uništenog vozila, profesor Spaso Šakota i prolaznik, koji su povrijeđeni u napadu, nakon ljekarskog pregleda u UKC-u pušteni su na kućno liječenje. Osim mercedesa pod koji su bombe postavljene još dva vozila na parkingu su izgorjela. Šakoti je juče u Osnovnom sudu u Banjaluci izrečena presuda od šest mjeseci zatvora za seksualno uznemiravanje učenica.