Komšić: Njegovo vrijeme je završeno, on je svoju političku karijeru spržio

Lider Demokratske fronte, Željko Komšić, u intervjuu za Oslobođenje osvrnuo se i na Zlatka Lagumdžiju koji ga sve više kritikuje.

“Mislim da Zlatka Lagumdžiju dobro znam i znam da u njegovim potezima uvijek ima smišljene igre. On je čovjek koji ima viška vremena, a energiju ima nevjerovatnu. Znam ga kako razmišlja, znam da je njegov osnovni moto u politici – kad nekom nešto podmećeš, uvijek bez otisaka prstiju. Čovjek je fasciniran knjigom “Menadžer na mafijaški način”.

U njegovim potezima uvijek postoji plan. Ovo u zadnje vrijeme što sam pratio, čini mi se da je nekad pokazivao nervozu nesvojstvenu njemu. Mislim da ga dobro znam, mislim da je vrlo hladan kad provodi neke stvari, emocija mu u javnom nastupu nije svojstvena, ali sada se tu nešto desilo.

Neki njegovi nastupi su meni djelovali suviše naivni, kao da su isprovocirani, kao da i on na neke stvari reaguje impulsivno, ali definitivno postoji plan. Znajući njega, on nikad neće odustati od mogućnosti i prilike da se ponovo vrati. Druga je stvar što on ne može da shvati da je njegovo vrijeme završeno, da je on svoju političku karijeru spržio”, rekao je Komšić.