Borci traže od Novalića da se razriješi SBB-ova Svetlana Cenić

U pismu navode kako je odluka Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić izazvala veliku pažnju javnosti u našoj zemlji te da oni smatraju kako je negativna reakcija dijela javnosti sasvim opravdana.“Odluka Vlade FBiH o imenovanju osobe koja je bila saradnica nekih od najagilnijih rušitelja BiH i saradnica agresora koji su počinili najteže ratne zločine, uključujući i genocid, na jednu od najodgovornijih funkcija jednog od najprofitabilnijih preduzeća u većinskom vlasništvu FBiH ne smije biti provedena”, ističu borci.

Oni smatraju da je Vlada FBiH nadležna za zaštitu i afirmaciju države BiH i sprječavanje jačanja snaga i pojedinaca koji su svojim djelima u prošlosti javno, jasno i otvoreno jačali rušitelje naše domovine.

“Postavljamo pitanje: Možete li zamisliti šta bi se desilo da je kojim slučajem neki kafe kuhar, pripadnik Armije Republike BiH, postao direktor Razvojne banke u entitetu RS”, pitaju borci.

Zaključuju da zbog toga odluku Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić na čelo BH Telecoma smatraju neprihvatljivom i traže od Novalića da “snagom autoriteta funkciju koju obavlja” pokrene mehanizam za njeno poništenje.