Adis Arapović izbačen iz CCI: Prelazi u SBB za čije interese je frizirao izvještaje ove nevladine organizacije!?

Adis Arapović, dugogodišnji projekt menadžer nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa (CCI), najavio je večeras u emisiji “Pošteno” FTV-a da napušta ovu organizaciju.

Arapović je kazao da mu je prioritet da završi doktorsku disertaciju, a nakon toga će voditi izborni štab SBB-a Fahrudina Radončića.

Kako “SB” saznaje, Arapović je izbačen iz CCI jer je dugo sjedio na dvije stolice i štimao izvještaje ove nevladine organizacije u korist lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

Podsjećamo, Arapovićeva supruga Adisa Omerbegović Arapović prije nekoliko mjeseci imenovana je za potpredsjednicu SBB-a BiH.

To je bio i razlog zbog kojeg su mnogi počeli sumnjati u vjerodostojnost i objektivnost ove nevladine organizacije smatrajući da se pod krinkom nezavisnosti plasiraju stranački obojeni stavovi. Analizom sadržaja nekoliko posljednjih izvještaja ove nevladine organizacije i pisanja Radončićevog „Dnevnog avaza“, nije teško ustanoviti visoku podudarnost koja nije slučajna.

Zbog veza sa SBB-om Arapović je na prilično očigledan način koristio CCI za promociju te stranke, ali je to ranije negirao. Međutim, sada je evidentno odlučio da “ozvaniči” svoje poslovne relacije sa Radončićevom strankom.

A u CCI-ju i među ljudima koji poznaju situaciju u toj nevladinoj organizaciji već neko vrijeme se špekuliše da je od Arapovića zatraženo da napusti CCI jer je svojim i bliskim odnosima svoje supruge sa SBB-om i Radončićem narušavao ugled te organizacije.

U političkim kuloarima Adis Arapović je čak spominjan kao jedno od imena koje Radončić razmatra kao budućeg premijera Federacije BiH, ukoliko bi njegova stranka osvojila dovoljan broj glasova na izborima ove godine.