Snaga, sloga i jedinstvo za Bihać, Bihać za SDA

SDA Bihać sinoć je predstavila svoje kandidate građanima Harmana i Centra. Prisutnima su se obratili Damir Hodžić, kandidat za Parlament FBiH, Hadis Jusić kandidat za Skupštinu USK i Šemsudin Dedić, nosilac liste za za Predstavnički dom parlamentarne Skupštine BiH.

– Najveća zabluda sa kojom se SDA i naši predstavnici suočavaju jeste priča o zapostavljenosti Bihaća sa viših nivoa vlasti. S druge strane Grad Bihać od Vlade Federacije nikad nije dobio više sredstava. Mi smo riješili problem KFW projekta, mi smo obezbijedili sredstva za izgradnju aerodroma, uspostavu putničkog željezničkog saobraćaja, izgradnju puta prema NP UNA, poduzetničku zonu, školske dvorane, lokalne puteve itd.
Ja sam imao i imat ću korektan odnos prema našem gradu bez obzira iz koje je stranke gradonačelnik, važan nam je Bihać i svaki projekat je dobrodošao sa bilo kojeg nivoa vlasti.
Međutim, nisam siguran da će ulaskom gradonačelnika u nove koalicije naš grad zadržati svoju neovisnost u donošenju budućih važnih odluka za razvoj grada-kazao je Dedić. U Federaciji danas imate oko 130 stranaka i koalicija. SDA nije takva, SDA je pokret naroda, Bošnjaka i svih onih koji BiH nazivaju svojom domovinom. Većina ostalih stranaka i koalicija se sastoji od velikog broja pojedinaca koji su se udružili u interesne grupe, te krenuli u borbu za fotelje. Takva politika nije dobra za Bošnjake niti za BiH- kazao je Dedić.
I prije su se udruživali, udružuju se i sad ali ni prije  a ni sada neće uspjeti u svojoj nakani. Njihova nakana je samo “srušiti” SDA ali uz vas i uz pomoć Boga dragoga u tome neće uspjeti. Ova Stranka je proizvod našeg naroda samim tim mi i crpimo snagu iz naroda. U Bihaću na sceni već dvije godine imamo ih udružene i neka upru prstom u nešto dobro što su uradili za ovaj grad. Grad nikad nije izgledao sablasnije i tužnije. Oni su prvaci u kukanju i “plakanju” i prebacivanju krivice na druge. Glavu gore, zasučimo rukave i do konačne pobjede-rekao je u svom obraćanju Hadis Jusić.