Sastanak sa Osnivačima SDA Bihać-VIDEO

 

Kao odgovor na razne napade na Stranku predsjednik GO SDA Bihać, Hadis Jusić, organizirao je sastanak sa Osnivačima ove Stranke na području Bihaća. Kako su isti posvjedočili u Bihaću trenutno živi oko 240 osnivača ove Stranke i ubuduće će se okupiti i staviti na raspolaganje Stranci. Kako su istakli ovo je njihov odgovor na sveprisutne napade na SDA na svim nivoima, kako od stranaka iz manjeg BH entiteta i Hercegovine isto tako i od svih ostalih bošnjačkih stranaka.

“Nastala kao težnja borbe za demokratska prava i načela društva u Bosni  i Hercegovini, Stranka demokratske akcije je dugogodišnji bedem BiH. Politički suverenitet jednog naroda je odraz njegove slobodne volje i osnovnih ljudskih prava koja su temelj svakog pojedinca.

Nije ovo prvi put da SDA samostalno brani opstojnost BiH, ali je pravo vrijeme da narod u BiH još jednom prepozna takvo djelovanje. Ovi ljudi predstavljaju jedan dio skupine osnivača SDA koji su stali na pravu stranu historije i kao takvi sigurno su dobra smjernica za naše buduće djelovanje. Njihovi savjeti i iskustva su itekako danas potrebni i primjenjivi, a u budućosti ćemo svakako okupiti i ostale osnivače SDA Bihaća.

Ostanimo dosljedni ideji i odanosti, kako tada, tako i danas. Neka živi vječno naša BIH”- kazao je Jusić.