Kulturni centar u ulozi skladišta za predizborne bilborde

Svjedoci smo da ovih dana predizborna kampanja uzima sve veći zamah, kako na društvenim mrežama, tako i na gradskim ulicama i trgovima. Grad je oblijepljen plakatima, a ono što možemo uočiti jeste veliki broj plakata cazinske ASDA, kao i njezine bihaćke inačice POMAK.

Iako je na službenoj stranici Grada Bihaća objavljeno saopštenje koje zabranjuje bilo kakvu vrstu plakatiranja rasvjetnih stubova, koalicija POMAK aktivno učestvuje u kršenju svoje vlastite odluke. Ne trebamo podsjećati da je aktuelni gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić, zadužen za poštivanje i provedbu Odluke o komunalnom redu, a da je upravo Fazlić najčešći stanovnik bihaćkih bandera. Naravno da Fazlić i POMAK nisu jedini koji krše odredbe ove Odluke, ali postavlja se pitanje kakvu to poruku šalje bihaćki gradonačelnik koji je zadužen za provedbu i poštivanje zakona u domenu Gradske uprave.

Međutim, očito kod Fazlića vlada mišljenje da onaj koji upravlja Gradskom upravom, može koristiti sve njezine resurse u svrhu vlastite političke promocije, a na račun svih građana Bihaća. Tako je Fazlić istaknut na bilbordima u vlasništvu Kulturnog centra, na platou ispred istog. Vjerovatno u strahu od bijesnih i nezadovoljnih građana, Fazlić zajedno sa ostalim “načelnicima” i “gradonačelnikom” svaku noć svoje bilborde skladišti u prostoru ostave Kulturnog centra, nakon čega se svako jutro vraća na vidno mjesto.

Šta građani Bihaća misle o ovakvom odnosu prema javnom dobru, vjerovatno ćemo saznati 7. oktobra.