Dva zbunjena, dva izgubljena i jedan šef

Gradonačelnici Bihaća i Cazina, te načelnici Općina Bosanska Krupa, Bužim i Bosanski Petrovac, Šuhret Fazlić, Nermin Ogrešević, Armin Halitović, Zikrija Duraković i Zlatko Hujić, potpisali su danas u Bihaću „Izjavu o zajedničkom djelovanju“.

Potpisujući izjavu, pet krajiških gradonačelnika i načelnika, poslali su danas poruku javnosti da će zajedno u narednom periodu koordinirati svoje djelovanje prema višim nivoima vlasti, te se maksimalno zalagati za ravnopravnost gradova i općina USK-a unutar F BiH, za njihov ravnomjeran razvoj u odnosu na druge lokalne sredine u BiH, za jednaku dostpunost resursa i pravilniju raspodjelu javnih prihoda s ciljem osiguranja napretka i boljeg života za građane gradova i općina USK-a.

No, šta se zapravo krije iza učestalih sjedaljki ovih petorice ( u početku ih bijaše šest )?

Naš pouzdani izvor nam kaže da je na sjedaljkama ove petorice najčešća tema ta kako se pripremiti za izbore 2018. godine i kako već sada treba narod ubjeđivati da bi oni nešto radili za narod i za svoju lokalnu zajednicu ali neko im to ne da. Šuhret Fazlić iz Bihaća i Nermin Ogrešević iz Cazina su, zapravo, ti koji kreiraju stvari, naravno, zanima ih samo politika i zauzimanje pozicija  jer, kako tvrdi izvor, Šuhret Fazlić se zapravo najviše boji da će ga građani Bihaća kazniti za izgubljenu godinu sa njim na čelu pa je već par puta izjavljivao da mu je lično jedina šansa ukoliko se udruže. Da li će ih do kraja ostati 5 ili će ih, poput načelnika Ključa, napustiti ubrzo još neki načelnik ostaje da se vidi.

Pravo pitanje ovoj petorki je zapravo ŠTA STE TO PONUDILI GRAĐANIMA U GODINI IZA VAS?