Protekla sedmica u Bihaću bila je i u znaku političkog sukoba kojeg je SDP otvorio protiv gradonačelnika Šuhreta Fazlića, počev od neadekvatne gradske rasvjete pa sve do ovog snijega koji je pao. Kritika gradonačelniku iz strake koja je zajedno sa njim u gradskoj većini i Vlasti, kritika od stranke čiji je on bio predsjednik…

Podsjećamo, Fazlić je postao gradonačelik nakon što ga je SDP predložio za svog kandidata pa ga povukao. Fazlić je nakon nekoliko političkih stranaka tako došao i do GS-a.

SDP je u startu napravio grešku sa Fazlićem, koji je nakon pobjede zaboravio na razmirice i pružio ruku SDP-u. Međutim, SDP se osjetio važnijom nego što jeste počevši tako da grize pruženu ruku.

Međutim, razjedinjena lijevica je ključni motiv u pozadini. Naime, zajednička lijevica ne postoji pogotovo u našem kantou gdje DF drži SDP za najvećeg neprijatelja. Sjetimo se samo onog tajnog sastanka i snimka koji je procurio o tome šta Farko Hodžić Hodža govori o SDP-u.
Međutim, SDP očito boli činjenica što nema zajedničkog fronta lijevice, jer Šuhret Fazlić, očito, više je naklonjen ovim novim opcijama poput Nezavisne liste, Nezavisnog bloka i drugih političkih projekata a posebno je evidentno da je jako blizak sa cazinskom Asda.

SDP je možda uvidio i uplašio se da Šuhret računa uglavnom na njihovo glasačko tijelo, pa su opalili po Šuhretu iz svog oružja.

No kakav god gradonačelnikov učinak bio, a za sada i nema nekih rezultata, dio odgovornosti snosi i SDP koji je u gradskoj vlasti, samo što ovakvom politikom zatvaraju sebi mogućnosti da preuzmu i zasluge, ako ih uopće ima i ako ih uopće bude.

izvor: mojusk.ba